Insula Rhodos, situată la graniţa dintre Orient şi Occident, este cea mai cosmopolită insulă a Mării Egee, faimoasă pentru turnurile sale medievale şi fortificaţiile oraşului vechi. În Rhodos puteţi cunoaşte relaxarea înconjuraţi de nişte peisaje romantice, puteţi savura delicatesele locale în timp ce vă bucuraţi de o privelişte încântătoare asupra mării, dar puteţi de asemenea să practicaţi sporturi nautice, să petreceţi până dimineaţă într-unul dintre numeroasele localuri cu atmosferă minunată şi să rămâneţi cu nişte amintiri care vă vor face cu siguranţă să reveniţi.

 

Este cea mai mare insulă din arhipelagul Dodecanese, cu o populaţie de aproximativ 98 000 de locuitori, dar şi cea mai vizitată. În ciuda fluxului mare de turişti atraşi de frumoasele plaje ale insulei, se mai păstrează şi astăzi sătucurile pitoreşti de pe culmile muntoase, unde se poate admira arhitectura tradiţională.

 

Cea mai grandioasă rămâne capitala insulei, Rhodos Town, cel mai mare oraş medieval locuit din Europa. Fortificaţiile sale sunt considerate un exemplu sublim de arhitectură medievală, iar întregul ansamblu arhitectonic a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Facebook Like Box

Rezervări online

Curs valutar